Agenda
13-5  Vriendjes en vriendinnetjes training
14-5  Jongenstraining
4-6  Jongenstraining
15-6  Slotdag voor MO8-MO9-MO10
24-6  Ouder-kind wedstrijden 24 juni 2024
Hele agenda
Inloggen
Lid
ww
Vergeten? Klik hier
Code aanvragen op
 
Lid worden
Klik hier om een proeflidmaatschap aan te vragen bij Hockey Club Boekel.
 
Contact
Bezoekadres
HC Boekel
Waterval 1
Boekel
(0492) 32 44 54
Postadres
Torenveld 8
5427 JJ
Boekel

KVK Nummer: 40218698
 
MO8, kleine aanpassingen vanuit de KNHB
10-2-2023  | 

De kinderen onder 8 spelen in een 3 tegen 3 vorm. Verenigingen zijn al bekend met deze spelvorm. In deze spelvorm komen de kinderen veel aan de bal, scoren ze veel en hebben een hoge betrokkenheid bij het spel.

Speelbegeleiding en speelregels Onder 8 (O8)

De aangepaste spelvormen binnen de herijking van de Jongste Jeugd betekenen ook veranderingen voor de rol van de speelbegeleider. De aanpassingen sluiten aan bij de spelvormen en bij de ontwikkeling en het spelplezier van de kinderen. Het spelen met speelregels is een onderdeel van de opbouw waarbij kinderen stap voor stap leren spelen met meer regels met een opbouw naar de wedstrijdvorm 11-11.

Speelregels O8

Naast de aanpassing van spelvormen van de Jongste Jeugd is er op basis van onderzoeken en gesprekken met experts ook gekeken naar de speelregels. De speelregels zijn tot stand gekomen op basis van elftalregels en aangepast voor de Jongste Jeugd.

In onderstaande download staat de belangrijkste informatie over de opzet van de spelvorm en speelregels van O8.

In het document hieronder ‘O8 veldindeling en speelregels’ staan twee O8 veldjes ingetekend, het is natuurlijk mogelijk om meer veldjes op één veld uit te zetten. Het is zelfs mogelijk om acht O8 veldjes op één veld uit te zetten. Ook kan een combinatie gemaakt worden van O8 veldjes, O9 veldjes of een E8 veld.

 


 


 

terug naar vorige scherm
Handige links
Hoofdsponsoren
Sponsoren