Agenda
13-5  Vriendjes en vriendinnetjes training
14-5  Jongenstraining
4-6  Jongenstraining
15-6  Slotdag voor MO8-MO9-MO10
24-6  Ouder-kind wedstrijden 24 juni 2024
Hele agenda
Inloggen
Lid
ww
Vergeten? Klik hier
Code aanvragen op
 
Lid worden
Klik hier om een proeflidmaatschap aan te vragen bij Hockey Club Boekel.
 
Contact
Bezoekadres
HC Boekel
Waterval 1
Boekel
(0492) 32 44 54
Postadres
Torenveld 8
5427 JJ
Boekel

KVK Nummer: 40218698
 
Spelregelwijzigingen zaalhockey seizoen 2018-2019
18-11-2018  | 

Spelregelwijzigingen zaalhockey seizoen 2018-2019

Over een maand gaat het zaalhockeyseizoen alweer van start. De spelregelcommissie van de KNHB heeft bekend gemaakt dat dit zaalseizoen twee spelregelwijzigingen worden doorgevoerd:

Geen bankwissel meer

Tot en met afgelopen seizoen wisselden de teams in de rust van bank. Vanaf komend seizoen blijven de teams in de rust aan de bankzijde waar ze ook de wedstrijd zijn gestart. De teams wisselen wel nog steeds van speelhelft en de scheidsrechters blijven staan.

Op bovenstaande regelwijziging geldt één uitzondering: sommige wedstrijden in de districtscompetities in Midden Nederland en Zuid-Holland worden gespeeld over 1 keer 30 of 1 keer 35 minuten. Tijdens die wedstrijden wisselen de scheidsrechters wél halverwege de speelhelft van kant. Dit doen zij bij een dood spelmoment. De teams blijven dan op dezelfde helft én dezelfde bank.

Vrije- of uit push na strafcornersituatie

Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit push nemen direct na de strafcornersituatie. Het spel mag dan echter niet worden hervat met een self pass. Indien een speler met beschermende kleding aan dit toch doet dan krijgt deze een vrije push tegen als dit buiten de cirkel gebeurde en een strafcorner wanneer dit binnen de cirkel was.

Spelreglement Zaalhockey

Voor komend seizoen is het spelreglement per 1 december 2016 nog steeds geldend met als aanvulling daarop bovenstaande regelwijzigingen. Ook dient in het spelreglement waar ‘handschoen’ staat ‘handbescherming’ te worden gelezen. De KNHB verwacht dat er voor volgend seizoen een nieuw spelreglement wordt gepubliceerd nadat dit ook internationaal is gebeurd.

Meer informatie over het spelreglement van het zaalhockey vind je in het kenniscentrum op de website. Daar tref je alle informatie over de laatste zaalregels aan


terug naar vorige scherm
Handige links
Hoofdsponsoren
Sponsoren