Agenda
5-12  Onderlinge wedstrijd MA1-MC1
12-12  ME Onderlinge wedstrijd
12-12  Oefenwedstrijd MDmix onderling
9-1  Onderlinge wedstrijden DEF jeugd in de zaal
6-2  Onderlinge wedstrijden DEF jeugd in de zaal
Hele agenda
Inloggen
Lid
ww
Vergeten? Klik hier
Code aanvragen op
 
Lid worden
Klik hier om een proeflidmaatschap aan te vragen bij Hockey Club Boekel.
 
Contact
Bezoekadres
HC Boekel
Waterval 1
Boekel
(0492) 32 44 54
Postadres
Torenveld 8
5427 JJ
Boekel
 
Hockeyplezier, ook in de zaal
26-12-2019  | 

Hockeyplezier, ook in de zaal!

Ook in de zaal willen we plezier en positieve ontwikkeling voor alle spelers & speelsters, door een fijne opbouwende sfeer te creëren.
Naast alle organisatorische en praktische zaken in de zaal  (zaalschoenen, zaalhandschoen, keepersbandjes, zaalstick, balken leggen) kan je met en voor je team bijdragen aan een goede sfeer, bijvoorbeeld door:

Start zaalseizoen:

·       Teamafspraken maken. Klik hiervoor een filmpje welke afspraken trainers/coaches met het team kunnen maken.

·       Borrel met ouders van het team. Koppel de teamafspraken terug zodat de ouders weten wat van hun kinderen verwacht wordt en stimuleer ouders om positief aan te moedigen.
Tip HC Oirschot: Elk jeugdteam heeft naast een ‘fruit- of rijouder’ een ‘Fairplay-ouder’ die de ouders in het team kan aanspreken.

Voor de wedstrijd:
Door elkaar van tevoren in de ogen te hebben gekeken, vergroot je de kans op meer begrip voor elkaar en een fijne wedstrijd (verkleint de kans op escalatie).
Tips:

·       Gezamenlijke toss met scheidsrechter, coaches en aanvoerder. In dit filmpje kun je zien dat je bijv. afspraken kunt maken zoals ‘niet in blok spelen’ en consequenties voor gevaarlijk spel en sportief gedrag).

·       Shake Handswaar mogelijk: Geef elkaar voor én na de wedstrijd een hand.

Tijdens de wedstrijd:

·       Nadenken bij wat je zegt en roept zodat je elkaar niet kwetst. Waardeer elkaar én de scheidsrechter. Scheids wordt onzeker door commentaar en gaat juist minder goed fluiten.

·       Help waar dat kan. Door attent te zijn maak je het leuk voor alle aanwezigen.

·       Positief aanmoedigen. In het Filmpje 'positief langs de lijn' geven kinderen tips hoe zij graag door hun ouders aangemoedigd willen worden. Door ouders te laten zien wat hun eigen kinderen fijn vinden langs de lijn, maak je ze bewust van hun rol op en om het veld/langs de lijn en voelen zij zich betrokken en gewaardeerd.

Tip: Wil jij ook positieve ouders in de zaal?
Maak met je telefoon een kort filmpje van je spelers en vraag hoe zij graag aangemoedigd willen worden en deel dit in de what’s app groep van ouders. Je kunt het filmpje maken tussen de twee wedstrijden in die je in de zaal speelt.

Na de wedstrijd:

·       Met de tegenstanders iets drinken

·       Als thuisspelend team de Blauwe Kaart*uitdelen: juist in de ‘tussenwedstrijd’ kan je het met je team hebben over wat er goed ging in de wedstrijd en complimenten geven voor positief & respectvol gedrag van de tegenstander. Klikhiervoor een filmpje.

Spelregels
Betere regelkennis zorgt voor meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Goede beheersing en toepassing van de spelregels draagt ook bij aan meer plezier en succes in het spel.
Kik
hier voor signalen van scheidsrechters. Klik hier voor de nieuwe zaalregels.

terug naar vorige scherm
Handige links
Hoofdsponsoren
Sponsoren