Agenda
4-6  Jongenstraining
15-6  Slotdag voor MO8-MO9-MO10
24-6  Ouder-kind wedstrijden 24 juni 2024
26-6  Algemene ledenvergadering 2024
Hele agenda
Inloggen
Lid
ww
Vergeten? Klik hier
Code aanvragen op
 
Lid worden
Klik hier om een proeflidmaatschap aan te vragen bij Hockey Club Boekel.
 
Contact
Bezoekadres
HC Boekel
Waterval 1
Boekel
(0492) 32 44 54
Postadres
Torenveld 8
5427 JJ
Boekel

KVK Nummer: 40218698
 
Vertrouwenspersoon 
Hockeyclub Boekel wil een veilige vereniging zijn waar iedereen met plezier kan hockeyen. Wij werken hier samen aan met het bestuur, vrijwilligers, coaches, trainers, jeugdleden, seniorenleden, ouders en andere begeleiders. Wanneer je ontevreden ben over de gang van zaken binnen onze club, is het van belang dit bespreekbaar te maken. Hiervoor kan iedereen terecht bij de coach, trainer of bij het bestuur. Maar stel nu dat er iets gebeurt is dat je niet kan of wil bespreken met een van deze personen, dan is er de vertrouwenspersoon.

Bij een vertrouwenspersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Een vertrouwenspersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn. Snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden.

Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon?
De vragen die je hebt kunnen gaan over:
• pesten en gepest worden;
• het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort;
• grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, scheidsrechter, trainer of coach ervaar je als onprettig;
• een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
• iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;

Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenscontactpersoon?
Dat het belangrijk kan zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit zal nooit zonder overleg en toestemming gebeuren! De gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenspersoon plaatsvinden, daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar:
a. toestemming voor hebt gegeven
b. van op de hoogte bent
De activiteiten van de vertrouwenspersoon vallen onder de verantwoording van het Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenspersoon aan het Bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe de voortgang en de afsluiting hebben plaatsgevonden.

Ik ben Michèlle van Helvoirt getrouwd met Patrick en de moeder van Minte (jeugdlid) en van Jop. Beide zitten op de Uilenspiegel in Boekel. Zelf werk ik als HR-manager bij een transport en logistiek bedrijf in Uden. Sinds juni 2021 ben ik ook daar vertrouwenspersoon samen met een andere collega. Hier destijds ook de opleiding voor gevolgd. HCB zocht nog een vertrouwenspersoon en omdat dat aansluit bij mijn dagelijkse werken, ervaring en opleiding vervul ik deze rol graag voor de club. Wil je ergens over praten, maar weet je niet met wie dan mag je mij altijd contacten.
Michelle is te bereiken via [email protected]
of 06 30853515.

Mijn naam is Lisa Ketelaars. Geboren in het buitengebied van Boekel en sinds kort woon ik samenmet mijn vriend in het centrum. Ik werk als dierenartsassistente bij een dierenartsenpraktijk in Deurne op de afdeling varkens & pluimvee. Op mijn 10e ben ik begonnen in de jeugd van HCB en ondertussen speel ik met veel plezier in Dames 2. De club was nog op zoek naar een vertrouwenspersoon en heeft gevraagd of ik me hiervoor in wil zetten. Binnenkort zal ik daarom een cursus vertrouwenspersoon volgen waarna je bij mij terecht kan als je ergens over wilt praten.
Lisa is te bereiken via [email protected]

Als er sprake is van seksuele intimidatie en je wilt het niet meteen bespreken met een vertrouwenscontactpersoon van de Hockeyclub Boekel, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (€ 0,10 per minuut).
 
Handige links
Hoofdsponsoren
Sponsoren