Agenda
24-6  Ouder-kind wedstrijden 24 juni 2024
26-6  Algemene ledenvergadering 2024
30-6  Seizoenafsluiting jeugd met clinic D!
Hele agenda
Inloggen
Lid
ww
Vergeten? Klik hier
Code aanvragen op
 
Lid worden
Klik hier om een proeflidmaatschap aan te vragen bij Hockey Club Boekel.
 
Contact
Bezoekadres
HC Boekel
Waterval 1
Boekel
(0492) 32 44 54
Postadres
Torenveld 8
5427 JJ
Boekel

KVK Nummer: 40218698
 
Over Hockey Club Boekel 
Algemeen

Hockey is een teamsport die gespeeld wordt in competitieverband. Het hockeyseizoen loopt van september tot en met december en van maart tot en met mei. In de tussenliggende periodes is het winterstop en zomerstop. In de winterstop wordt er zaalhockey gespeeld door een aantal teams en door de jeugd wordt in de zaal door getraind. In de zomerstop wordt er door sommige teams vrijblijvend getraind.
Naast de trainingen en wedstrijden zijn er ook nog andere activiteiten voor de jeugd en mini`s, zoals sinterklaas, jeugddag, vriendjes en vriendinnetjestraining enz. En ook voor de senioren worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een bbq, themazondagen, gala`s enz.Deze activiteiten worden via internet, coaches en/of publicatie in de kantine kenbaar gemaakt.

Trainingen

De trainingen vinden wekelijks plaats op het hockeyveld met uitzondering van de schoolvakanties voor de jeugdteams. Bij slechte weersomstandigheden beslist de trainer/coach of de training doorgaat of niet. Dit wordt d.m.v. de belboom kenbaar gemaakt.
Uitrusting: sportkleding, hockeyschoenen, scheenbeschermers, bitje en stick. Bij alle trainingen: graag sieraden af en haren op een staart.

Competitie (wedstrijden):

Naast de trainingen worden er op zaterdag wedstrijden gespeeld door de jeugd en door de senioren op zondag. De teams van hockeyclub Boekel spelen allemaal mee in de officiƫle competitie van de KNHB. Van maart tot en met mei worden er 8 a 10 wedstrijden gespeeld, de helft thuis en de helft uit. Eind mei is de lentecompetitie afgelopen. De trainingen gaan nog enkele weken door. Na de zomerstop beginnen in augustus/september de trainingen en in september volgt de herfstcompetitie die tot december duurt. Dan is het winterstop en zijn er de zaaltrainingen, waarna de buitentrainingen weer beginnen enz.
De coaches maken een overzicht met uit en thuiswedstrijden, waarbij wordt vermeld welke ouders rijdienst hebben. Bij de jeugd wordt verwacht dat ouders minstens 1 maal per halve competitie rijden naar een uitwedstrijd. Het overzicht wordt thuisgestuurd.
De aanvangstijden van de wedstrijden hangen wekelijks op het raam van de kantine en zijn via internet te bekijken: www.hcboekel.nl Naast de tijden van de wedstrijden is er ook veel algemene informatie op de site te vinden. Ook `de hockeybode`, het clubblad van de hockeyclub met informatie, verslagen e.d. verschijnt gemiddeld 4 maal per jaar op de website.
Wanneer kinderen wedstrijden gaan spelen dragen zij het tenue van de hockeyclub. Dit bestaat uit: een lichtblauwe polo, lichtblauwe trui, donkerblauw rokje of broekje, blauw gestreepte sokken, scheenbeschermers, hockeyschoenen, een hockeystick en een bitje. Bij koud weer, mag er een maillot/legging onder de kleding gedragen worden. De benodigdheden zijn te koop bij van Rijbroek sport, maar ook via via aan te schaffen. In de kantine hangen soms ook briefjes daarop de te koop aangeboden spullen.

Trainende leden

Trainend lid is iedereen die nog geen competitie speelt. Voor kinderen is het belangrijk dat ze eerst leren omgaan met bal en stick. Na een bepaalde periode zijn de kinderen er klaar voor om competitie te gaan spelen. Echter wordt per kind gekeken of hij of zij toe is aan het spelen van wedstrijden en zal er ook gekeken worden naar de leeftijd. Voor senioren die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven is trimhockey is een interessante vorm van hockey. Trimhockey is met name bestemd voor volwassenen vanaf 30 jaar. Trimhockey is goed voor de conditie en prettig omdat je actief bezig bent in teamverband. Het trimhockey team in Boekel is een mixed team. Het niveau is recreatief, waardoor iedereen zich makkelijk bij dit team kan aansluiten.

Contact

Onder het kopje organisatie staan de namen en e-mailadressen van verschillende vrijwilligers van de technische commissie. Bij hen kunt u terecht indien u vragen of opmerkingen heeft over het hockeyspel.

Het postadres van HCBoekel is:
Torenveld 8
5427 JJ Boekel

Inschrijven

Inschrijven kunt u doen via deze website. Klik hier om in te schrijven.
Mocht u toch een papieren inschrijfformulier willen gebruiken kunt u dit bestand hier downloaden

Declaratieformulier

Iets te declareren? Download het declaratieformulier hier en volg de stappen op het formulier

 
Handige links
Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
Floor Gijsbers